Doorgaan naar inhoud
Gratis bezorging vanaf €1500,-
Gratis bezorging vanaf €1500,-

Het Gebruik van Douglas Planken voor het Bouwen van een Tuinschutting

Bij het kiezen van de juiste materialen voor je schutting, is het belangrijk om zowel esthetiek als duurzaamheid in overweging te nemen. Douglas planken bieden het beste van beide werelden en zijn daarom een populaire keuze voor het bouwen van schuttingen. In deze blogpost vertellen we je alles over de voordelen van het gebruik van Douglas planken voor je tuinschutting en geven we enkele tips voor het bouwproces.

Waarom Douglas Planken?

Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar en staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. Dit type hout is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitenconstructies zoals schuttingen. Douglas hout heeft een warme, rode kleur die na verloop van tijd verweert tot een prachtige zilvergrijze tint, wat bijdraagt aan het natuurlijke karakter van je tuin.

Bouwen met Planken

Bij het bouwen van een schutting met Douglas planken, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een stevige fundering. Daarnaast is het raadzaam om het hout voor te behandelen met Remmers HK Lazuur om het nog weerbestendiger te maken. Hoewel Douglas hout van nature duurzaam is, kan het voorbehandelen met een houtbeschermingsmiddel de levensduur nog verder verlengen.

Tips voor het Bouwen van een Schutting met Douglas Planken

  1. Plan van tevoren: Maak een ontwerp van je schutting en bepaal hoeveel planken je nodig hebt. Hou rekening met de hoogte en de lengte van de schutting.

  2. Voorbehandeling: Overweeg het voorbehandelen van de Douglas planken met een houtbeschermingsmiddel om ze nog duurzamer te maken.

  3. Plaatsing: Zorg ervoor dat de Douglas planken horizontaal of verticaal worden geplaatst met een kleine ruimte ertussen. Dit zorgt voor voldoende ventilatie en voorkomt dat het hout gaat rotten.

  4. Onderhoud: Onderhoud je Douglas schutting door deze regelmatig schoon te maken en te behandelen met een houtbeschermingsmiddel.

Douglas planken zijn een uitstekende keuze voor je tuinschutting vanwege hun duurzaamheid en esthetiek. Met de juiste zorg en onderhoud kan je genieten van een prachtige schutting die jarenlang meegaat. Voor meer informatie over Douglas hout en andere bouwmaterialen, bezoek onze website of neem contact met ons op.

Vorig artikel Het Plaatsen van een Douglas Deur in Je Overkapping
Volgend artikel Geschaafd of Fijnbezaagd Douglas Hout: Wat is het Verschil en Welke is de Beste Keuze voor jouw Project