Doorgaan naar inhoud
Gratis bezorging vanaf €1500,-
Gratis bezorging vanaf €1500,-

Hoe Plak Ik Een Dak Met EPDM Dakbedekking Op Mijn Douglas Overkapping?

Bij het bouwen van een overkapping met douglas hout, is het belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen. EPDM dakbedekking, een soort synthetisch rubber, is een populaire keuze dankzij de duurzaamheid, waterdichtheid en relatief eenvoudige installatie. In deze blogpost leiden we je door het proces van het plaatsen van EPDM dakbedekking op een douglas overkapping.

Voorbereiding Voordat je begint met het plaatsen van de EPDM dakbedekking, moet je ervoor zorgen dat het dakoppervlak van je overkapping schoon, droog en vrij van scherpe voorwerpen is. Je wilt geen risico lopen op het doorprikken of beschadigen van de EPDM dakbedekking tijdens de installatie.

Uitrollen van de EPDM Rol de EPDM dakbedekking uit over het dakoppervlak, zodat je een idee krijgt van hoe het eruit zal zien. Snijd de EPDM op maat, maar houd er rekening mee dat je beter te ruim kunt meten dan te nauwkeurig. Je kunt altijd overtollig materiaal later wegsnijden.

Lijmen Nu is het tijd om de EPDM te lijmen. Rol de helft van de EPDM dakbedekking terug en breng de EPDM lijm aan op zowel het dakoppervlak als de onderkant van de dakbedekking. Rol vervolgens de dakbedekking langzaam uit, terwijl je ervoor zorgt dat er geen luchtbellen onder zitten.

Afwerken Zodra de lijm is opgedroogd, kun je de randen van de dakbedekking afwerken. Snijd overtollig materiaal weg en zorg ervoor dat de randen goed vastzitten en afgewerkt zijn met een aluminium daktrim.

Controle Tot slot, controleer de gehele dakbedekking op eventuele luchtbellen of gebieden die mogelijk niet goed vastgeplakt zijn. Als je deze vindt, gebruik dan een roller om ze glad te strijken.

Het installeren van EPDM dakbedekking op een douglas overkapping kan een eenvoudige taak zijn als je de tijd neemt om je goed voor te bereiden en de instructies te volgen. De sleutel is om geduldig te zijn en ervoor te zorgen dat je elke stap zorgvuldig uitvoert om de levensduur en effectiviteit van je nieuwe dak te garanderen.

Bij verdere vragen over EPDM dakbedekking of andere aspecten van douglas overkappingen, neem gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om je te helpen bij je volgende project.

Vorig artikel Douglas Hout vs Eikenhout: Een Gedetailleerde Vergelijking
Volgend artikel Waarom Kiezen Voor Een Douglas Lichtstraat?