Doorgaan naar inhoud
Gratis bezorging vanaf €1500,-
Gratis bezorging vanaf €1500,-
onbehandeld douglas hout

Is douglas hout geïmpregneerd?

Is Douglas Hout Geïmpregneerd?

Als je op zoek bent naar hout voor buitentoepassingen, zoals een schutting, terras of tuinhuisje, is douglas hout een populaire keuze vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid en aantrekkelijke uitstraling. Een veelgestelde vraag is echter of douglas hout geïmpregneerd is. In dit artikel bekijken we of douglas hout geïmpregneerd wordt en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Wat is Geïmpregneerd Hout?

Geïmpregneerd hout is behandeld met chemische stoffen om het beter bestand te maken tegen vocht, schimmels en insecten. Dit proces wordt vaak toegepast op naaldhout, zoals vurenhout, om de levensduur van het hout te verlengen, vooral bij buitentoepassingen waar het hout wordt blootgesteld aan weersinvloeden.

Is Douglas Hout Geïmpregneerd?

In tegenstelling tot vurenhout wordt douglas hout meestal niet geïmpregneerd. Douglas hout heeft van nature al een hoge duurzaamheid vanwege de aanwezigheid van harsen in het hout, die het beschermen tegen schimmels en insecten. Hierdoor is geïmpregneerd behandeling vaak niet nodig.

Voor- en Nadelen van Geïmpregneerd Hout

Hoewel geïmpregneerd hout extra bescherming biedt tegen vocht en insecten, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Zo kunnen de chemische stoffen die worden gebruikt bij de impregnatie schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Daarnaast kan geïmpregneerd hout na verloop van tijd verkleuren of uitlogen, wat een minder esthetisch uiterlijk kan geven.

Waarom Kiezen voor Onbehandeld Douglas Hout?

Onbehandeld douglas hout heeft van nature al een hoge duurzaamheid en een warme, natuurlijke uitstraling. Bovendien is het milieuvriendelijker dan geïmpregneerd hout omdat er geen chemicaliën worden gebruikt tijdens het productieproces. Als je op zoek bent naar een natuurlijk ogende en duurzame houtsoort voor buitentoepassingen, is onbehandeld douglas hout een uitstekende keuze.

Conclusie - is douglas hout geïmpregneerd?

Hoewel douglas hout meestal niet geïmpregneerd wordt, biedt het van nature al een hoge mate van duurzaamheid en bescherming tegen schimmels en insecten. Door te kiezen voor onbehandeld douglas hout kun je genieten van de natuurlijke uitstraling en milieuvriendelijke eigenschappen van deze populaire houtsoort.

Wil je meer weten over douglas hout of ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie!

Vorig artikel Waarom kiezen voor een douglas schuifdeur?
Volgend artikel Wat is beter? Douglas of vuren?