Doorgaan naar inhoud
Gratis bezorging vanaf €1500,-
Gratis bezorging vanaf €1500,-
douglas balk 15x15 cm

Wat weegt een douglas balk 15x15 cm?

Een Douglas balk van 15x15 cm weegt gemiddeld 12,5 kilo per strekkende meter. Dit is een cruciaal gegeven voor iedereen die met dit soort hout werkt, of het nu gaat om transport, bouw of ontwerp.

Kenmerken van Douglas Hout

Duurzaamheid en Sterkte
Douglas hout staat bekend om zijn uitstekende duurzaamheid en sterkte. Afkomstig van de Douglas-spar, is dit type hout ideaal voor constructies zoals pergola's, overkappingen en schuttingen. Het natuurlijke vermogen van Douglas hout om weersinvloeden te weerstaan maakt het een favoriet in de bouwsector.

Esthetische Waarde
Naast de functionele voordelen heeft Douglas hout een aantrekkelijke oranje-bruine kleur die na verloop van tijd een prachtige, natuurlijke patina ontwikkelt. Deze unieke kleur en textuur geven elk bouwproject een warme en uitnodigende uitstraling.

Bouwen met Douglas Balken

Toepassingen in de Bouw
Wat weegt een douglas balk 15x15 cm? Met een gewicht van 12,5 kilo per meter zijn Douglas balken van 15x15 cm uitstekend geschikt voor diverse bouwtoepassingen. Ze bieden de benodigde steun en stabiliteit voor structurele onderdelen van overkappingen, kapschuren en andere houtconstructies.

Tips voor Bewerking
Bij het werken met Douglas balken is het belangrijk om het hout voor te boren voordat u gaat schroeven. Dit voorkomt splijten en zorgt voor een stevigere constructie. Gebruik altijd de juiste bevestigingsmiddelen, zoals tellerkopschroeven, voor een duurzaam resultaat.

Onderhoud van Douglas Hout

Levensduur Verlengen
Hoewel Douglas hout een natuurlijke duurzaamheid heeft, kan het behandelen van het hout met bijvoorbeeld Remmers HK Lazuur de levensduur verlengen. Deze behandeling beschermt het hout tegen UV-stralen, vocht en houtschimmels, en helpt de oorspronkelijke kleur te behouden.

Bij Houtgemak.nl bieden we een breed scala aan Douglas houtproducten, inclusief balken van 15x15 cm. Ons doel is om hoogwaardige materialen te leveren die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Neem contact met ons op of bezoek onze website voor meer informatie en advies over het werken met Douglas hout in uw volgende project.

Vorig artikel Het Bouwen van een Douglas Vlonder onder Jouw Veranda: Een Gedetailleerde Handleiding
Volgend artikel Douglas Hout vs Eikenhout: Een Gedetailleerde Vergelijking