Doorgaan naar inhoud
Gratis bezorging vanaf €1500,-
Gratis bezorging vanaf €1500,-
douglas palen 12x12 cm

Wat weegt een douglas paal 12x12 cm?

Heb je je ooit afgevraagd wat een douglas paal van 12x12 cm weegt? Het gewicht van deze palen is van cruciaal belang bij het plannen en bouwen van verschillende constructies. In dit artikel onthullen we het exacte gewicht, zodat je goed geïnformeerd aan je project kunt beginnen.

Het Antwoord

Een douglas paal van 12x12 cm weegt 8,5 kilo per strekkende meter. Dit specifieke gewicht is belangrijk om te weten, omdat het invloed heeft op de belasting en stabiliteit van jouw bouwwerk. Door te begrijpen hoeveel de palen wegen, kun je de benodigde ondersteuning en fundering adequaat plannen.

Waarom Is Het Gewicht Belangrijk?

  1. Belasting van de Constructie: Het gewicht van de douglas palen beïnvloedt direct de totale belasting van de constructie. Dit is essentiële informatie bij het ontwerpen van een stabiele en duurzame structuur, zoals een overkapping, schutting, of pergola.

  2. Keuze van Bevestigingsmaterialen: Bij het bevestigen van de palen aan andere elementen van jouw project, zoals balken of dakconstructies, is het gewicht van de palen van invloed op de keuze van bevestigingsmaterialen. Dit draagt bij aan een veilige en stevige montage.

  3. Funderingsplanning: Voor de stabiliteit van jouw bouwwerk is een geschikte fundering cruciaal. Het kennen van het gewicht van de palen helpt bij het bepalen van de juiste funderingsdiepte en -materialen, wat van invloed is op de algehele stabiliteit.

Waarom Douglas Palen?

Naast het kennen van het gewicht, bieden douglas palen nog meer voordelen. Ze zijn duurzaam, hebben een natuurlijke uitstraling en zijn geschikt voor diverse buitentoepassingen. De keuze voor douglas palen draagt bij aan een robuuste en aantrekkelijke constructie.

Conclusie: wat weegt een douglas paal 12x12 cm?

Het gewicht van een douglas paal van 12x12 cm is 8,5 kilo per strekkende meter.  Door te weten wat het gewicht is, kun je jouw constructie nauwkeurig plannen en uitvoeren. Kies voor de kwaliteit van douglas hout en start jouw project met de juiste informatie!

Vorig artikel Remmers HK Lazuur
Volgend artikel Waarom douglas doken gebruiken?